HERŞEY BİTTİ TÜRKLÜĞÜ AŞAĞILAMAK MI KALDI?

Kurtuluş savaşında  Atatürk işgalcilerden çok , işgalcilere satılanlarla uğraşmış.. İngiliz dostları  derneği  , İngiliz çıkarlarını İngilizlerden daha çok korumaya çalışmışlar .. Ve sürekli olarak Ulusal güçlere karşı çıkmışlardır..

Bugünde , bazı çevreler 301 maddenin tamamen kaldırılmasını veya Türklük sözünün çıkarılmasını istiyor.. Bunu demokratikleşme olarak görüyorlar..

Avrupa Birliğinden Lajendik, Almanyayı , Federal Alman ceza kanununda ‘’Alman ‘’ sözünün olmadığını söylüyor.. Gerçekten Alman ceza kanunu 90- a maddesinde ‘’ Anayasal düzene sövülmesi veya küçük düşürülmesi , bayrağı , Milli marşı aşağılamak , yine 90-b maddesinde de yasama organlarının , hükümetin , Anayasa mahkemesinin aşağılanmasını suç olarak kabul etmiştir..

Soykırımın üstünde yarım yüzyıl geçmemiş   iken ,elbette  Alman ceza yasasında alman sözü geçmeyecektir.. Buna karşılık Lajendik , neden

İtalyan ceza yasasını örnek vermiyor.. İtalyan ceza kanunu , 291 maddesine göre  ‘’ Milli bayrağın alenen aşağılanması ‘’ ve  292 maddesine göre  ise , ‘’İtalyan milletine alenen hakaret edilmesi’ suçtur.   

Deniz Baykal  CHP  gurup toplantısında ,  bizim milletimiz ‘’ 72 millet birdir ‘’ diyen anlayışın insanıdır … ‘’Yunanistan anayasasında Yunan Cumhurbaşkanı olmak için yunan vatandaşı olmak yetmiyor.. Ayrıca  Helen kökünden olmak zorunluluğu vardır.’’ diye bir açıklama yaptı.. Ve   Şimdi  Türkiye ‘ de ırkçılıktan söz etmeye çalışanların bu gerçeği görmeleri lazım geldiğini de ilave etti.  

Avrupa Birliği İtalya’ya veya Yunanistan’a neden itiraz etmiyor ?

301 maddenin düzenleme şekli , muğlak yanları tartışılabilir.. Ancak Tartışmanın Türklük kelimesi üstünde yoğunlaşması , bu yolda kasıt olduğunu gösteriyor.

Yargıçlar  ve savcılar  Birliği Başkanı da , Türk  yargıcın , davaya bakmaması gerekir.. Bu söz zımnen , yargıçların etki altında kalabileceğini söylemektir.. Ve yine   demektir ki artık  davalarda Türk, Kürt , Çerkez ayırımı olmalı..

Oysaki , hakimler arasında bu gibi bir ayırım yapmak  şimdiye kadar kimsenin aklına gelmedi.. Şimdi yapmak ta akla ziyan iştir.

Bu tartışmaların tırmanmasında hükümetin günahı büyüktür.. Çünkü , hükümetin bu konuda  kesin bir tavrı yoktur.. Tersine tavizkar bir tutum içindedir. Ayrıca  ’Başbakan ‘’ derin devlet var ‘’diyor. Eğer bir başbakan olarak devlete hakim olamıyorsan , bu senin yanlışın veya zafiyetindir.. Sen böyle söylersen , O zaman bazıları da  301 maddenin eksik veya muğlak tarafları yerine ,  Türklük kavramını tartışır.

Dikkat edin … Türklüğü aşağılayanlar ya bunu yaparak şöhret sahibi olmak isteyenlerdir.. Yahut ta , dışarıdan çıkarı olup ta  kasıtlı hareket edenlerdir..

Bazıları da yıldız olma sendromuna yakalanmış olabilir.. Bunun için Türklüğü aşağılamaya evet mi demek gerekir ?

Demokratik sistemlerde , düşünce ve ifade özgürlüğü , bilim ve sanat özgürlüğü ve eleştiri hakkı ile Türklüğü aşağılamanın ne ilgisi olabilir ?

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir