Demokrasi ile rekabet arasında doğrudan bir ilişki var.. Bir toplumda veya siyasi platformda rekabetin olması için , demokratik bir altyapının olması gerekir..
Uygulamada ise, hem demokrasinin hem de rekabetin sınırlarının olması gerekir.. Aksi halde demokrasiden herkesin her istediğini yapması anlaşılırsa , anarşi olur..
Rekabete gelince.. Rekabet bir yarışmadır..Bu yarışmanın toplum lehine sonuçlar yaratması gerekir.. Yani yıkıcı değil yapıcı olması gerekir..
Örneğin, ekonomide rekabet tüketicinin kazanmasına , daha kaliteli ve daha ucuz mal ve hizmet sağlamasına imkan verir..
Siyasette rekabet ise , topluma daha iyi hizmet sunmak için yapılır.. Bunun için siyasette söz sahibi olmak isteyenler , başkalarını karalayarak değil , topluma daha iyi nasıl hizmet edeceklerini açıklamaları gerekir..
Rakibimi öldüreyim diye rekabet yaparsanız, hem toplum zarar görür.. Hem de kendiniz zarar görürsünüz .. Çünkü iki taşın çarpışması birini kırarsa, diğerini de çatlatır.
Son Kurultayda şimdiye kadar parti içinde ve parti dışında CHP’ye karşı yapılan rekabetin yıkıcı rekabet olduğu çok net anlaşıldı..
Cumartesi ve Pazar günü yapılan CHP kurultayındaki çoşku , birlik ve beraberlik aşkı , toplum sevgisi , cumhuriyete ve laikliğe olan bağlılık , şimdiye kadar hiçbir platformda görülmedi.. Normal olarak bu vasıflara sahip ,Toplumu ve Türkiye ‘nin geleceğini düşünen hangi organizasyon olursa olsun , medyada ses getirmesi gerekir..Oysa , gözcü ve Cumhuriyet ve Kanal Türk dışında ses getirmedi.. Ses getirmemiş olması , bu medyanın değerlendirme yeteneksizliğinden değil , taraf olmasından dolayıdır..
Medya kamusal bir hizmettir.. Topluma doğru haber ve gerçek görüntü vermesi gerekir.. Yanlı davranırsa, sonunda kendisi kaybeder.
Türkiye ‘nin bu günler de birlik ve beraberlik içinde olması gerekir..Şimdiye kadar ve şimdiden sonra olması gerekenden daha çok bu gün birlik içinde olmamız gerekir.. CHP kurultayı birlik ve beraberliğin simgesi olduysa , bundan en fazla toplum yarar görecektir..
Buna rağmen kavga olmadı diye kurultayı antidemokratik göstermek topluma zarar verecek bir yaklaşımdır.. Diğer siyasi parti kongrelerinde kavga olamayınca veya tek genel başkan adayı olunca , bunu doğal görenler , neden CHP olunca kavga istiyorlar? Kavga olmayınca neden hayal kırıklığına uğruyorlar..
Bütün bu yorumları toplumun sessiz çoğunluk dediğimiz yüzde doksanı bizden daha iyi yapmaktadır..
Şimdiye kadar CHP iç çekişmelerle uğraştı.. Bu kargaşa içinde Türkiye için üretilen ekonomik , sosyal ve siyasi projeleri halka anlatmakta zorlandı.. Bundan sonra şimdiye kadar ürettiği projeleri topluma anlatmak fırsatını bulacak ve yeni projeler üretmeye devam edecektir..