SİYASET YAPMAK, YATIRIM İŞİDİR

Tarlada izi olanın , sofrada sözü olur. Zahmetsiz lokma yenmez.

 

Bu sözler hangi alanda olursa olsun , netice almak için önce çalışmak ve yatırım yapmak gerektiğini ortaya koymaktadır.

 

Siyasette de yatrım yapmadan bir yere gelmek , tesadüfi faktörlere bağlıdır. Kalıcı olmaz.

 

Siyasette yatırım , toplumsal sorunlara vakit ayırmak ve bir siyasi partide  yine toplum için çalışmaktır. Bu çalışma sırasında zaman ve maddi açıdan fedekarlık yapmak şarttır.

 

 

Yani işe girmekle , politikada  bir yere gelmenin farkı olmalıdır.

 

Son milletvekili seçimlerinde , bu konuda çarpıcı örnekler yaşadık

 

Bazıları , ne partide çalışıyor.. Ne yatırım yapıyor.. Nede aday yoklamasına kadar siyasetle ilgileniyor.. Buna mukabil her seçim sürecinde mutlaka aday adayı oluyor.’’ Şansımı deniyorum ‘’ diyor.

 

Nasrettin hoca misali.. Nasrettin hoca göle maya çalıyor… Göl maya tutar mı diyenlere de ‘’ ya tutarsa ‘’ diye cevap veriyor.

 

Milletvekili aday yoklaması , ya önseçimle oluyor.. Veya merkez yoklaması şeklinde oluyor.

 

Önseçimde  en büyük sorun , delegeye para dağıtmaktır. Bu yol siyasi hayatımıza son zamanlarda girdi.. Ve işi dejenere etti.

 

Merkezi yoklamayı da bazı aday adayları , işe girmek gibi görüyor. Torpille aday olmak istiyorlar.

Mutlak olan şudur.. Türkiye de torpili geçmediği yer yoktur. Ancak siyasette bu enaz işleyen bir meknızmadır. Zira merkez yoklamasında söz sahibi olanlar , eğer yanlış aday seçerlerse veya torpille aday seçerlerse, bu defa kendilerine karşı tepki oluşur. Yani kendi siyasi geleceklerini hatır için feda etm,iş olacaklardır… Ki bunu da kimse yapmaz. 

 

Oysaki siyasi partiler yasasının 43 maddesinde  ‘’Aday adayları, önseçimlerde oy kullanacak partili üyelere veya yakınlarına maddi çıkar sağlama amacı güdemezler; önseçimlerde oy kullanacakları etkilemek maksadıyla meşru ve hukuka uygun olmayan davranışlarda bulunamazlar.’’ denilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir