Siyasette Hesap Döndü

Keser Döner, Sap Döner; Gün gelir hesap döner. Bu atasözü, her atasözünde olduğu gibi, sayısız deneyimlerden sonra ortaya çıkmıştır.

Bugün; siyaset, 2002 öncesi yıllarına benziyor.  O günlerde, Türkiye’nin başka sorunu yokmuş gibi, bir kesim tamamıyla Türban sorunuyla yatıp kalkıyordu. 1997 yılında Üniversite yönetim kurulu olarak birkaç oturum tek bir türbanlı hemşireyi konuşmuştuk.

Türbanlılar Üniversitelere sokulmuyordu. Öğretim üyeleri atılıyordu. Bu gün ise tam tersi; Boğaziçinden Laik – Demokratik hocalar atılıyor.  Üniversiteler de aynen devlet gibi parti Üniversitesi oldu.

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Mezun ve Mensupları vakfı 7 Temmuz – 21 Temmuz arasında, “İstanbulluların ekonomik sosyal ve siyasi beklentileri” konusunda anket çalışması ve araştırma yaptı.

Bu araştırmada 13. soru “Ergenekon ve Balyoz gibi davalar sizi rahatsız ediyor mu?” şeklindeydi. Anket yapıldığında 4 komutan istifa etmemişti.

İstanbulluların yüzde 55.60’i “evet” diyerek, ta o zaman Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan rahatsız olduklarını bildirdiler.

14. soru “Eğer cevabınız evet ise, bu tür davaların sizi neden rahatsız ettiğini düşünüyorsunuz?” şeklindeydi… Verilen cevaplardan:

  • Yüzde 42’si bu davaların siyasi nitelik kazandığına,
  • Yüzde 38.30’u bu davaların orduda güvenlik zaafiyeti yaratacağına ve ordunun itibarının zedeleneceğine,
  • Yüzde 19.10’uda uzun tutukluluk sürelerinin, kişilik haklarını ihlal ettiğine inanıyordu.

Ergenekon kapsamındaki ilk iddianame Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından hazırlandı. 86 sanıklı dava 25 Temmuz 2008’de açıldı. İlk duruşması 20 Ekim 2008’de Silivri Cezaevindeki duruşma salonunda yapıldı. Gel gör ki , şimdi bu savcıların hepsi suçlu olarak hüküm giydi ve bir kısmı  kaçaktır.

Ergenekon davası içinse; Yargı sonunda  Ergenekon örgütü’ adı altında bir örgüt olmadığına karar verdi.  Ama Başbakan Erdoğan , Türban için yapılanları bu defa Ergenekon için yapmıştı ve Ben bu davanın savcısıyım demişti.

Özdemir İnce o günleri anlatırken; ‘’ Cumhuriyetle sorunu olmayanların çocukları sınavları kazanıp Üniversitelere  ve harp okullarına giriyordu. Siyasi islam mensuplarının çocukları eleniyordu. ‘’diyor.

Bu gün, yazılı sınavlarda Fetö , AKP ve irtica kadrosu işbirliği yaptı, şifreli numaralarla yalnız kendi adamlarını aldılar,  yetmedi mülakatta kalktı. Kadro işini çözmek için de önce diyanete aldılar bakanlıklara oradan transfer ettiler.

AKP iktidarı, Laik – demokratik kesim üstüne 2002 öncesinde kendilerine yapılan baskıdan  kat be kat fazla baskı yapıyor.

Halkın vergileri ile maaş ve Mercedes araba alan, Londrada ev alan Diyanet işleri başkanı açık – açık şeriat çağrısı yapıyor , 15 milyon alevi kesimi dışlıyor.

2002 öncesi İmam Hatip mezunları, din işleri için istihdam ediliyordu. Kamuda yüksek makamlara ve yargıda kilit noktalara gelemiyordu. Şimdi tam tersi imam hatip mezunu olmayanlar gelemiyor.

2002 öncesinde kamu da türban giymek suçtu ama kimse tutuklanmadı, şimdi bir sanatçı genel konuşup imam hatipliler için hakaret ettiği ve üstelikte özür dilemesine rağmen , hapse atıldı.

Dahası Siyasi iktidar ilave maliyetler getirdi …

Nüfusun yüzde onunu bulan ve henüz neden getirildiği anlaşılamayan Suriyeli ve Afganlılar , milli Kimliğimiz için açık bir  tehdittir.

Eski TBMM başkanı, Türk milletinin temel taşı ilk 4 madde değiştirilebilir diyor. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş bayramına karşı olduğunu söylüyor. 

Bütün bunlar; AKP’ nin kaybetmekten ne kadar korktuğunu ve panik içinde olduğunun bir yansımasıdır. Ama ne yaparsa yapsın, keser döndü , sap döndü. Gün geldi hesap döndü. Bu rüzgarla AKP’ nin kaybedeceği kesindir.

 

One thought on “Siyasette Hesap Döndü

  1. Hocam makalenizin her cümlesi yazılı, videolu, yaşanmış gerçeklerdir.. aynen katılıyorum.. Yakın gelecekteki umudumuz ülke çapında alan, talan, yolsuzluk ve rüşvetlerin gün ışığına çıkartılmasıdır.. Bunlar taa ki avanta çıkar paylaşımda anlazmazlığa düştüklri 15 temmuz a kadar el ele, kol kola, omuz omuza idiler.. birlikte ve beraberdiler.. umarım gün gelir sorgulanırlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir