TÜRBAN LAİKLİKLİĞE KARŞI BİR ARAÇTIR

Bütün dünya, ekonomik sorunları, teknolojideki gelişmeleri, toplumsal refahı konuşurken, biz bir türbana takılmış gidiyoruz…

 

Ülkemizin yer altı ve doğal kaynaklarını nasıl kullanırız ? Eğitim sisteminde nasıl bir iyileştirme yaparız ? İç üretimi nasıl artırıp, ekonomiyi dış bağımlılıktan nasıl kurtarırız? Ve ‘’geliyorum ‘’ diyen ekonomik krizi, uzun vadeli durgunluğu, işsizliği nasıl önleriz? Bu sorunları ve çözümleri tartışmak varken, neden ülkeyi türban tartışmasına sokuyoruz ?

 

Bu soruların muhatabı doğrudan Başbakandır … Çünkü Başbakan’ ın  nokta hedefi Laikliktir. Mücadele ettiği Türbana özgürlük değil, laikliği delmektir.

 

 

AKP ve MHP’ nin oylarıyla değiştirilen ve  şimdi  Anayasa mahkemesinin  iptal ettiği  maddelerin gerekçesine bakarsak, bu gerekçede türban sorunun  yer aldığını görebiliriz.

 

Oysaki geçen sene Üniversitelerde yapılan bir ankette, türban isteyenlerin oranı yüzde birdir. Başbakan yüzde bire özgürlük vereceğim diye neden yüzde 99’ un huzurunu kaçırıyor? Neden toplumu geriyor ?

 

Dediğim gibi, türban bir amaç değil, Laikliği delmek ve dejenere etmek için başbakanın kullandığı bir araçtır.

 

 

TARİKATLARA  YAPILAN KIYAKLAR NE OLACAK ?

 

Öte yandan bu dönemde  laikliğe karşı tarikatların kullanıldığı  bir sistem  oluştu.

 

Bu durum :

 

Özelleştirmede,

Arsa ve arazi tahsisinde,

Kamu ihalelerinde,

İmar uygulamalarında her gün yaşanıyor.

 

Son üç  örnek geçen hafta yaşandı…

 

1) Eskişehir’ in Sivrihisar ilçesine bağlı aşağı kepen bölgesinde menzil tarikatının köy kurması için, il genel meclisinin AKP’ li üyelerinin oylarıyla imar planı kabul edildi. (cumhuriyet -8 haziran )

 

2) Akfıratta halkın merasına el koyan, beş yıl önce tutuklanan sahte şeyh yaşar yılmaz, aynı araziye Akfırat belde belediyesinin imar oyunuyla yeniden sahip oldu.

          

3) Gümrük Teftiş Kurulu Başkanlığı gümrük müsteşarı Emin Zararsız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müsteşar, hayali ihracat, uzan dosyası, ihale ve  kiralama yolsuzluğu gibi soruşturmalara izin vermedi.

 

Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

AKP iktidarı ihale yasasında sürekli değiştirdi. Belediyelerin birçok ihalesini , ihale kanunun dışına çıkardı. Bu durum AB ilerleme raporlarında da tenkit ediliyor.

 

Özet olarak nereden bakarsak bakalım, sonuç laiklikle mücadeleye çıkıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir