İNSAN UNUTMA ÖZÜRLÜDÜR

Eski dide ,insanoğlu nisyanla maluldur .. denilirdi.. Bu söz nereden aklıma geldi ?

Siyasette olsun , ekonomide olsun , dün yaşadığımız krizler , Bu gün yaşadığımız sıkıntılar  gökten zenbille inmedi..  Bunların  günahını taşıyan bazı siyasilerin , yine bizi  bugünkü yoksulluktan , işsizlikten ve bugünkü  din istismarından kurtarmaya soyunmak istemeleri , bizim diğer milletlere göre daha çok unutma özürlü olduğumuz göstermektedir..

Aksi halde bir ülkede 7 defa gidip, 8 defa gelen bir politikacı olur mu ? Aksi halde bir ülkede başbakan olmak için , muhalefetten 12 kişiyi birden bakan yapan bir politikacının , yeniden başbakan olması mümkün olurmuydu ? Aksi halde Türkiye yi 50 cent’e muhtaç edipte,  yeniden kurtarma iddiasında olan politikacıların  barındığı bir toplum olurmuyduk ?

Geçmişi bir düşünelim … Yunanistan ‘ın AB’ye girdiği yıllarda biz neden pasif kaldık ? Girerdik veya girmezdik .. Ancak neden tepkisiz kaldık ?

 

Acaba, geçmişte 100 milyonluk Türkiye diye slogan atan politikacılar olmasaydı , yerine nüfus planlaması yapılsaydı , işgücü planlaması yapılsaydı , eğitim planlaması yapılsaydı ,  Bölgeler arası kalkınma stratejileri olsaydı , bugünkü göç , bu günkü işsizlik , bugünkü yoksulluk ve bu günkü kapkaç ve bu günkü terör olurmuydu ?

Çıldırlı aşık  Mürsel Sinan şöyle diyor :

Doğru bir işim olsaydı ,

Ekmeğim , aşım olsaydı ..

Ankara başım olsaydı ..

Ben köyümden göçermiydim ?..

 

Öğretmenim  sürgün oldu..

Doktorum ilaçsız kaldı..

Hastamız kızakta öldü..

Ben köyümden göçermiydim.

 

Son beş yıldır, çiftçiye verilen destekler, yarıdan aza indi.. Başbakan 2006 gelir desteğini 2007 yılında vereceğiz dedi.. Fındığı soranlara kızarak , ‘’fiskobirliğe sorun ‘’dedi 

Tarımı ve tarım nüfusunu dışlamanın nedeni  IMF’nin tepkisi.. Biz kendimizi idare etseydik , IMF’ye gerek kalırmıydı ?

Türkiye ‘yi IMF’ye kim muhtaç etti ..Bizi IMF ‘ye muhtaç edenler , köylünün bugün içine düştüğü sıkıntıların temelini atanlardır..

Bunlar   Geçmişte , oy almak için çaya , tütüne ve fındığa plansız ve programsız destek verdiler..  Ürün fazlasını yaktırdılar   veya denize döktürdüler.. Bu memleketin kaynaklarını israf ettiler..

Bu  gün aynı temel üstünde gidenleri ve çiftçiye eziyet edenleri de aynı toplum yarın unutursa  şaşmayın..

Enflasyon , gelir dağılımını bozar.. Sabit gelirliyi sıkıntıya sokar.. Enflasyon gibi enflasyonla  mücadelede de okkanın altına yine işçi ve köylü , geniş halk kesimleri  girer..Çünkü , enflasyonla mücadele programları toplam talebin kısılmasına öncelik vermektedir..

Geçmişteki siyasi liderler , Merkez Bankası kaynaklarını kendi  bankaları  zannedip , istismar etmemiş olsalardı , enflasyonda olmazdı ..

Halkın emanet ettiği mevduatı kendi parası gibi görüp , Bankaların içini boşaltarak halka hiyanet edenlere , kimler banka imtiyazı verdi ? Kimler bankaları kontrol dışında tuttu ?

İmam hatip okullarına kimler yol verdi ? Bu günkü irtica riski nasıl doğdu ?

Eğer bunları unutursak , bu günkü çektiklerimizden şikayet etmek hakkımız da olmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir